A lot has happened...

7 februari 2017 - Willemstad, Curaçao

Ik heb nog genoeg leuke verhalen in te halen die ik zeker ga vertellen.

• Eline & Casper op vakantie in november (in de eerste woning)
  • Marion & Thom op vakantie eind januari in een appartement en laatste nachtje in mijn nieuwe woning logeren.
  • Werk (Haïti)
  • Bucket Blue, hopies avonturen.

Nu eerst mijn nieuwe huisje... Toen moeders vertrokken was, werd het toch wel erg stil in huis. Elke dag app'en over elke poep en scheet die ik liet maakte de overgang wat makkelijker, maar nu moet het toch alleen. En saai is het nooit in huis met (terror) Bucket erbij. Als eerste moet mijn matras toch veranderen in iets wat op een bed lijkt. 4 pallets haal ik op bij de Albert Heijn, wat gratis is. 5 gallon aan witte verf haal ik in de aanbieding bij de Kooyman (bouwwinkel), niet geheel onbelangrijk en de kwast erover. Omdat ik nog in het staartje zit van het regenseizoen doe ik er een week over om alles een likje verf te geven. Telkens als de pallets buiten lagen, de eerste helft geschilderd was, begon het te regenen. Snel weer binnen zetten in mijn schuurtje en morgen weer verder. Dan maar beginnen aan de muggen horren voor de ramen beneden. Dit is een simpel bouwpakket wat je op maat kan zagen. Dit is voor de muggen avonds buiten te houden, maar vooral om Bucket binnen te houden en toch met de ramen open frisse lucht binnen te krijgen. Ik zeg wel makkelijk bouwpakket, zo heb ik het toch voor elkaar gekregen om bij 1 hor, 1 zijde 2 cm te kort te zaken... oepsie. Alles op het gemakkie en om de avond iets klussen. De woonkamer is nog een rommel dus die word ook maar eens goed op geruimd. De tv staat er al wel, maar internet en tv aansluiting zelf zit ik nog op te wachten. Die zouden ze een week geleden aan komen sluiten, maar jullie weten het.. dit is Curaçao. Er is nog genoeg te doen, dus vervelen zal ik mij niet. Dan is eindelijk mijn bed klaar, alle pallets naar boven sjouwen, in de goede vorm leggen en matras erop, hoe makkelijk kan het zijn. Voor alle planten buiten heb ik mooie kleurige potten gekocht. Ze doen het goed, op eentje na, het paarse bloemetje, die heeft toch iets meer water nodig dan dat de Portugees / Papiaments pratende verkoper ons vertelde (2x per dag). Of was dat nou juist wat hij ons probeerde te vertellen ;)   Ondertussen zijn ze van 'flow' geweest om internet en tv kabels aan te sluiten. Dit is het internet bedrijf, waar je heel tof je rekening kan betalen bij een drive thru. Je geeft je telefoon nummer en zij halen zo je rekening erbij. Hoe grappig is dit. Wanneer alles een beetje hangt en een plekje heeft gekregen, krijg ik zelf ook weer wat meer rust in mijn kont. Omdat het eerste bezoek binnenkort komt, hang ik zo ook de verduister rolgordijnen in de logeerkamer op. Even meten en passen want alles moet nog ingekort worden. Gelukkig heb ik goede hulp van Bucket die alles aandachtig bekijkt vanuit het raam en af en toe de schroeven een ander plekje geeft dan waar het lag. Het moet wel een uitdaging blijven natuurlijk. Zo vind hij de spiegel die op de grond staat in mijn slaapkamer fantastisch. Ik kan hem schoonmaken maar zodra ik thuis kom zitten de pootafdrukken er weer. Deze hang ik ook maar op, voordat de geluksscherven op de grond liggen. Wat heb ik nog meer te doen, even nadenken... Ondertussen moet ook de belasting voor mijn auto betaald worden, hiervoor ga je langs bij een kantoortje en dan krijg je een mooie stikker voor op je auto voor het nieuwe jaar 2017. Vanuit de noodhulp vaarperiode in Haïti, het ik een mooie oude rollen haspel meegenomen aan boord en die breng ik met behulp van de pick-up van de commandant naar huis. Deze past goed in de tuin en kan eventueel als tafeltje gebruikt worden voor het ontbijt. Moeders heeft precies uitgekiemd waar hij kan staan zodat je in de ochtend ook in de schaduw zit. De 2 stoeltje die ik van ons ma had gekregen, hiervan heb ik er nog 2 bijgekocht en die staan nu op het balkon. Zo heb ik weer een hoop gedaan. Alleen loopt het project lamellen inkorten voor in de woonkamer nog niet zo zijn gangetje, maar dit komt wel. Niemand kijkt echt binnen, dus hier heb ik geen last van. Volgende project word een bed voor in de logeerkamer. Het matras hiervoor is al binnen en opgedekt voor de komende logé.

1. Moeders:
    8 februari 2017
    Leuk om te lezen.
  2. Anja:
    14 februari 2017
    wat leuk om te lezen.
    veel plezier en vergeet niet te genieten
  3. Erik en Mieke Janus:
    12 mei 2017
    Hoi Michaella,

Leuk dat je weer met je verhalen bent begonnen. We gaan je zeker volgen!